Погледнете го нашиот

Област Ц - планински правци долина на светите Анаргири / Градови со велосипеди

Третата планинска област Bike Cities - Orange рута

Серската долина на Светите Анаргири
„Дијамантот“ на градот. Во овој зелен дел на Серес, кој се наоѓа на кратко растојание од центарот на градот, можете да се опуштите, вежбате или уживате во кафето, храната и пијалокот…

Тоа е една од најубавите пешачки патеки, со потоци, зелени дрвја, но и со многу спортски инфраструктури, како што се базенот Серес, Затворениот спортски центар, со прекрасни тениски игралишта и одлични терени за кошарка на отворено.

Мало вештачко езеро

Езерце го формира срцето на долината и почеток на патека во природа со инфраструктура за спорт и одмор во друштво на малата река која ве придружува со нејзините водопади и нејзините мостови додека не се одморите на платото со летниковци или не продолжите во зависност на ваша сила и препуштете се на убавината на природниот пејзаж кој продолжува заедно со малата река…

Акропол

Над долината се наоѓа амблемот на градот Серес, Серската Акропола, „Кулас“ со поглед на целиот град, но и на целата плодна рамнина на Сер со која патувате одозгора.

 

Секако, можете да престојувате во долината која е поддржана од високи стандардни хотелски комплекси кои го воздигнуваат престојот во градот.

Поддржано од Викилок
Поддржано од Викилок
Поддржано од Викилок
Поддржано од Викилок
Поддржано од Викилок
Поддржано од Викилок
Поддржано од Викилок
Поддржано од Викилок
mk_MK
Прескокнете до содржината