Погледнете го нашиот

Област - „Клуб за јавање коњи“ /Бајк Сити планински правци

Првата планинска рута Bike Cities - Жолта рута

Непосредно пред 1. Стручно училиште ЕПАЛ Серес, можете да се свртите и да ја најдете почетната точка, веднаш до „Ипико Омило“ - школата за јавање коњи. Оваа планинска патека која е предложена за проектот „Бајк Ситис“ и ќе биде исчистена, исполнета со знаци и мапа за да можете да уживате во неа!

Лефконас како почетно село

Можете да започнете од селото Лефконас и да најдете какви било резерви што можеби ќе ви бидат потребни за патување.

Од реформата на локалната самоуправа во 2011 година, таа е дел од општината Серес,  Општинската единица има површина од 68.247 km2. Население околу 4.000 луѓе. Можете да најдете големи компании, супермаркети, а исто така и кафулиња и таверни.

село Като Метохи

По речиси 4 километри планинска рута, можете да се приклучите на главниот асфалтен пат до К. Метохи, селско предградие на градот Серес Се наоѓа на околу 5 km североисточно од центарот на градот на височина од 100 m надморска височина.

Селото најмногу се занимава со сточарство и производство на млечни производи. Има три цркви, Свети Димитриј во самото село и две други, посветени на Свети Илија и Панагија Висијани, во неговата околина.

Има и многу убави таверни таму и можете да купите многу вкусен мед за дома!

Поддржано од Викилок
mk_MK
Прескокнете до содржината