Погледнете го нашиот

16 рути за планински велосипеди - 4 општински области

Нови планински велосипедски рути во Серес!

Ви ги претставуваме нашите нови 16 планински велосипедски рути!

Овие правци иако се планински се внатре во општинските граници.

Тие мапираа, исчистија и потпишаа од нашиот проект на ЕУ Интеррег „Градови за велосипеди“   

4 Општински области

Локацијата на проектот е во подрачната единица Серес и во административните граници на општина Серес. Ова е Општинската шума Серес која е во непосредна близина на градот Серес кој се наоѓа на југ. Во суштина тоа е пери-урбана шума на градот Серес.
Велосипедските патеки се во суштина развиени во четири области кои се:
1. Клуб за јавање коњи (Б1)
2. Долината на Света Барбара (Б2 до Б5)
3. Долината на Светите Анаргирои (Б6 до Б13)
4. Долината на Свети Џорџ (B14 до B16)

Знаци

На сите правци дрвени колци со метални ознаки за насока ќе бидат поставени на одредени позиции чии координати се дадени во табела. Надземната висина на купот ќе биде 1 метар и ќе биде поставен на длабочина од 0,5 метри. Значи неговата вкупна должина ќе биде 1,5 метри.
На секоја маршрута ќе бидат поставени и мапи во димензии А3, кои повторно ќе имаат залог висок 1 метар како основа.
Ќе се постават вкупно 126 табли за насока и 26 знаци на карти А3. Влоговите ќе бидат со вкупна должина од 1,5 метри и ќе влегуваат во земјата за 0,5 метри.

Следете нè:
downhill, enduro, bike-5774135.jpg
Прекрасни карактеристики

4 нови општински области за планински велосипеди

pin, map, icon-42871.jpg

Лефконас – Като Меточи

pin, map, icon-42871.jpg

Национален стадион парк во Сере - црква и долина Света Барбара

pin, map, icon-42871.jpg

Долината на Светите Ајои Анаргири – Црвен мост – на пат кон селото Елајона

pin, map, icon-42871.jpg

Долината Свети Ѓорѓи до Природонаучниот музеј сè до манастирот „Тимиос Продромос“

mk_MK
Прескокнете до содржината